Сделать бесплатный сайт с uCoz
 
П"ятниця
29.03.2024
13:13
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Малятам
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Категории каталога
Оповідання [25]
Казки, байки, легенди [13]
Мультики і відео онлайн [11]
Дитяча література [8]
Музика [3]
Для мамусь і татусів [16]
Моя творчість [32]
Приказки [42]
Колискові [29]
Дитяча майстерня [2]
Вчимося пізнавати світ [7]
Скоромовки [2]
Карта імен [4]
Вірші [80]
Загадки [2]
Пісеньки (тексти,ноти) [3]
Книжкова полиця [27]
Покуття [16]
Корисні ресурси і посилання [20]
Біблія для наймолодших [2]

Наш опрос
Які розділи для вас найцікавіші
Всього відповідей: 2520

Главная » 2009 » Лютий » 9 » Цікава астрономія: Сузір'я
10:41
Цікава астрономія: Сузір'я

Коли дивитися в нічне небо

    Коли сонце ховається за небокрай, ти готуєшся до сну, але інколи цікавість і твоя невгамовна енергія довго не дає тобі заснути. Тоді можеш спостерігати нічне небо. Знаєш, а там є багато цікавого. Небо  - це як велика Зоряна книга. Там є безліч сторінок і багато малюнків.

    Вдень ми бачимо тільки хмаринки і сонце, інколи падає дощик, і все це ховається коли наступає ніч. Небо міняє колір і стає загадковим, там розпочинається зоріада, історія про життя зірок, яку ми можемо читати щоночі, спостерігаючи зорі, чи то у телескоп чи то неозброєним оком. Правда щоб читати книжку ввечері нам потрібно світло, а щоб спостерігати  зоряне небо  - ясна, безхмарна погода.

    Отже, розпочнемо. Бачиш на небі зірки, їх багато ? Інколи щоб сказати про велику кількість чогось, кажуть що його багато як на небі зірок. Але зірки на небі не просто так розсипані, як намистинки, коли порвуться коралі, чи як  камінці. Кожна має своє місце. Зірки згруповані у сузір'я.

    Сузір'я - ділянки, на які розділена небесна сфера щоб було зручніше орієнтуватися на зоряному небі. Кожен народ мав свої традиції поділу зоряного неба на сузір'я.

    В давнину сузір'ями називалися характерні фігури, що утворюються яскравими зірками. Назви сузір'ям дані на честь міфічних персонажів (Андромеда, Касіопея, Персей і т.п.) або тварин (Лев, Дракон, Велика Ведмедиця і т.п.), на честь примітних об'єктів старовини або сучасності (Терези, Жертовник, Компас, Телескоп, Мікроскоп і т.п.), а також просто по назвах тих предметів, які нагадують фігури, утворені яскравими зірками (Трикутник, Стріла, Південний Хрест і т.п.). Часто одна або декілька яскравих зірок в сузір'ї мають власні імена, наприклад, Сіріус в сузір'ї Великий Пес, Вега в сузір'ї Ліра, Капела в сузір'ї Візничий, і т.п. Як правило, назви зірок пов'язані з назвами сузір'їв, наприклад, позначають частини тіла міфічного персонажа або тварини.

    Наукового значення групування зірок в сузір'ях не має. Все небо розділене на 88 сузір'їв, зафіксованих Міжнародним астрономічним союзом в 1930 році. Надалі ці межі і назви сузір'їв вирішено вважати незмінними, також як і імена/назви яскравих зірок.

    Зірки, створюючі узор сузір'я, розташовані від нас на різних відстанях. Окрім зірок в певному сузір'ї може бути видно і дуже далекі галактики, і близькі об'єкти Сонячної системи – всі вони у момент спостереження відносяться до даного сузір'я. Але з часом небесні об'єкти можуть переміщуватися з одного сузір'я в інше. Найшвидше це відбувається з близькими і швидко рухомими об'єктами: Місяць проводить в одному сузір'ї не більше двох-трьох діб, планети – від декількох днів до декількох років; і навіть деякі близькі зірки за останнє сторіччя перетинали межі сузір'їв.

Категория: Вчимося пізнавати світ | Просмотров: 7439 | Добавил: admin | Рейтинг: 3.4/9
Всего комментариев: 1
1 влад  
0
так сибе

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Друзья сайта
МамаТато - усе, що ви маєте знати про дітей
"Весела Абетка" - Для дітей України Малеча - ресурс для сучасних батьків
kazka.in.ua - Українська казка НАШЕ - тексти пісень Детский мир игрушек и товаров для детей
Наша кнопка:
Малятам, мамам й татам!!!

Або:
Малятам, мамам й татам!!!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0