Сделать бесплатный сайт с uCoz
 
П"ятниця
29.03.2024
17:45
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Малятам
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Категории каталога
Оповідання [25]
Казки, байки, легенди [13]
Мультики і відео онлайн [11]
Дитяча література [8]
Музика [3]
Для мамусь і татусів [16]
Моя творчість [32]
Приказки [42]
Колискові [29]
Дитяча майстерня [2]
Вчимося пізнавати світ [7]
Скоромовки [2]
Карта імен [4]
Вірші [80]
Загадки [2]
Пісеньки (тексти,ноти) [3]
Книжкова полиця [27]
Покуття [16]
Корисні ресурси і посилання [20]
Біблія для наймолодших [2]

Наш опрос
Які розділи для вас найцікавіші
Всього відповідей: 2520

Главная » 2009 » Березень » 8 » Пітер Пен і Багряний Пірат, Давні друзі, Джеральдін Мак-Коркран
21:10
Пітер Пен і Багряний Пірат, Давні друзі, Джеральдін Мак-Коркран

Пітер Пен і Багряний Пірат.


Автор: Джеральдін Мак-Коркран

Розділ перший

Давні Друзі

– Я сьогодні не буду спати, хоч би там що! – відрізав Джон. Його дружина неабияк здивувалася: ще можна зрозуміти, коли діти зволікають зі сном. Але дорослі, та й сам Джон, зазвичай одразу після вечері починають мріяти про м’які подушки і теплі ковдри. – Хоч би там що!.. – повторив чоловік таким гірким голосом, що жінка не на жарт розхвилювалася.

– Що, знову ті сни? – запитала вона якомога лагідніше. – Як жахливо...

Джон протер сонні очі.

– Я тобі вже казав. Я ніколи не сплю! Ну що має зробити чоловік, аби вдома йому повірили?!

Дружина ніжно скуйовдила блискучу чоловікову чуприну й пішла стелити постіль. З того боку, де спав Джон, під покривалом щось лежало. То не була грілка, плюшевий ведмедик чи бібліотечна книга. Місіс Джон відкинула ковдру. І знайшла абордажну шаблю.

Вона зітхнула й почепила шаблю на кілок за дверима, де вже висіли сагайдак зі стрілами та Джонів одяг. І жінка, і чоловік воліли триматися так, неначе нічого не сталося (бо саме так поводяться дорослі, утрапивши до якоїсь халепи), хоча обоє чудово розуміли: Джонові знову сниться Небувалія. Щоразу після такого сну, вранці, у ліжку неодмінно щось з’являлося, неначе кісточки біля миски зі сливами, коли ви ними поласуєте. То шабля, то свічка, то лук, то пляшечка з-під ліків, то старомодний циліндр... А після того, як Джонові наснилися русалки, нагорі цілий день тхнуло рибою. У домі вже назбиралася повна шафа всякої всячини, що залишалася після снів: тут тобі і будильник, і піратський трикутний капелюх, і прикрашений кольоровим пір’ям головний убір індіанського вождя. Там ще була пов’язка на очі (найстрашнішими видавалися ті ночі, коли Джонові снився капітан Гак).

Тільки-но місіс Джон узялася підбивати подушку, аби зробити її пухкішою, як гримнув оглушливий постріл, розбудивши сусідів і наполохавши пса. Куля зі свистом пролетіла через кімнату, відрекошетила від торшера й розтрощила вазу. Обережно, двома пальцями, неначе то була не зброя, а протухлий оселедець, місіс Джон витягла з-під подушки пістолет і пожбурила його у смітник.

У дверях з’явився Джон.



– Якби ти знала, наскільки вони реальні – ті трикляті сни!.. – зітхнув він. – Неначе все відбувається не вві сні, а НАЯВУ!

Усім Давнім Друзям, що мешкали в різних районах Лондона і навіть у такій глухомані, як Фозерингден та Гримзуотер, снилися однакові сни. Вони вже давно були не пустоголовими хлопчаками, а цілком дорослими людьми, активними та врівноваженими чоловіками, служили в банках і водили поїзди, вирощували полуниці й писали п’єси, і навіть засідали в Парламенті. У затишку родинного вогнища чи у приємному товаристві їм було весело і просто, та варто було заснути... Щоночі Давнім Друзям снилася Небувалія, а коли вранці вони прокидалися, то в ліжку неодмінно знаходили якусь згадку про ті страшні марення: кинджал, скручений канат, купу листя, металевий гак...

Що спільного у чоловіків, котрим снилися ці сни? Нічого, крім того, що всі колись жили у Небувалії і були Загубленими Хлопчаками…

Категория: Казки, байки, легенди | Просмотров: 1932 | Добавил: admin | Рейтинг: 1.5/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Друзья сайта
МамаТато - усе, що ви маєте знати про дітей
"Весела Абетка" - Для дітей України Малеча - ресурс для сучасних батьків
kazka.in.ua - Українська казка НАШЕ - тексти пісень Детский мир игрушек и товаров для детей
Наша кнопка:
Малятам, мамам й татам!!!

Або:
Малятам, мамам й татам!!!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0