Сделать бесплатный сайт с uCoz
 
П"ятниця
29.03.2024
11:51
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Малятам
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Категории каталога
Оповідання [25]
Казки, байки, легенди [13]
Мультики і відео онлайн [11]
Дитяча література [8]
Музика [3]
Для мамусь і татусів [16]
Моя творчість [32]
Приказки [42]
Колискові [29]
Дитяча майстерня [2]
Вчимося пізнавати світ [7]
Скоромовки [2]
Карта імен [4]
Вірші [80]
Загадки [2]
Пісеньки (тексти,ноти) [3]
Книжкова полиця [27]
Покуття [16]
Корисні ресурси і посилання [20]
Біблія для наймолодших [2]

Наш опрос
Які розділи для вас найцікавіші
Всього відповідей: 2520

Главная » 2009 » Липень » 25 » Данило, Даніель, Даниїл
10:56
Данило, Даніель, Даниїл

Данило, Даніель, Даниїл

     Часто нас запитують, що означає ваше ім'я ? Чому вас так назвали ?

     А інколи, нам цікаво коли наші іменини або які відомі люди мають таке ж як ми ім'я ? А ще важливим є питання – хто є наші святі покровителі, до яких ми можемо звертатися за молитвою і заступництвом ?

     Тут розкажемо все що ми знайшли цікавого про ім'я Данило.

 

У перекладі з давньоєврейського означає "Божий суд."

Іменини:
24 грудня –преподобного Даниїла Стовпника, 30 грудня – пророка Даниїла.

 

Маленький Данилко книжки читає

Багато казок і легенд він вже знає,

Допитливий, спритний, веселий, кмітливий

Усміхнений завше, у всьому дбайливий.

Автор Мамуся Леся

 

 

Отож,

Данило Галицький (1201-1264), князь Галицько-Волинської землі, дипломат і полководець.


У 1201 році народився Данило Романович. Крім нього, в родині князя Романа та княгині Анни був ще син Василько, також пізніше князь. 1211 року галицькі бояри під час однієї з усобиць виганяють княгиню Анну Романову з сином з Галича, а самі правлять від імені малолітнього князя Данила Романовича. Княгиня Анна Романова разом з сином Данилом перебували у вигнанні в Угорщині. У 1215 р. польський король Лешко відбив у князя Олександра Всеволодовича Галич і віддав місто галицьким князям Данилові та Василькові. У 1223 р. князь Данило Галицький збудував місто Холм, нову столицю держави, і перевів туди єпископат. Разом з іншими руськими князями Данило Галицький бере участь у битві з монголо-татарами на Калці. 1228 р. рiк пам’ятний смертю галицького князя Мстислава Удатного, усобицями між боярами за Галич, здобуттям галицького престолу Данилом. У 1239 роцi Данило Галицький оволодів Волинню, Києвом, посадив у Києві свого намісника воєводу Дмитра, став великим князем Київським. 1245 рiк Битва під Ярославом, у якій руські війська на чолі з Данилом Галицьким завдали нищівної поразки угорсько-польським військам, чим зміцнили єдність Галицько-Волинського князівства, що тривала майже 40 років. У 1249-1252 роках вiдбуваються походи князів Данила та Василька проти литовського князя Міндовга. Князь Данило бере участь у війні за герцогський престол, щоб закріпити його за сином Романом. У 1253 роцi Данило Романович прийняв королівський титул і став королем Русі. У 1254-1255 роках Данило Галицький визволив від монголо-татар землі на Південному Бузі, Случі, Тетереві, здобув Зв’ягель (Новоград-Волинський). У 1264 році Данило Галицький помер.


Даниїл  (
гебр. דָּנִיֵּאל, Даніель, «Бог мій суддя») - відомий біблійний древнєєврейський пророк. Книга пророка Даниїла - одна з пророчих книг Старого Заповіту, яка на відміну від інших написана арамейською мовою. В ній описується історія пророка Даниїла за часів панування царя Дарія в Персії та видіння майбутнього котре йому було об'явлено.

Святий Даниїл   жив у V ст. і походив з Месопотамії. Маючи 12 років, вступив до монастиря. Після смерті ігумена Даниїл вирушив до Царгорода і поселився у покинутій за містом поганській святині над затокою Босфором. Проживши так дев'ять років у молитві й пості вирішив вести на стовпі суворе життя самозречення, наслідуючи св. Симеона Стовпника, якого він одного разу відвідав. Пізніше Даниїла було висвячено на священика. Господь наділив його даром зцілення недужих.
Багато людей приходили до нього за духовними науками і повчаннями. Коли виникла потреба захистити святу віру від єретиків, Даниїл одразу ж прибув до Царгорода. Його намагання увінчалися успіхом. Перед смертю він написав своїм учням і друзям короткий духовний заповіт, який відзначався духом християнської любові. Упокоївся в Бозі Даниїл Стовпник 493 року. Поховали його під стовпом, на якому прожив 33 роки.

 

о. Даніель Анж – французький священик, душпастир молоді, засновник міжнародної католицької школи євангелізації Jeunesse Lumiere („Молодь-Світло”), де молодь навчається досвіду життя в братерстві і місіонерської діяльності.

В 17 років Даніель Анж став монахом бенедиктинського монастиря. Він працював в госпіталях Льєжа в Лівану, тринадцять років жив у маленькій монаршій спільноті на острові  серед озера, в Руанді. Потім повернувся в Європу і сім років вів самітницьке життя в горах на Півдні Франції, пасучи овець. Вийшовши із усамітнення, він розпочав проповідування Євангелія, найбільше серед молоді. Поступово він прийшов до висновків, що молоді легше сприймати свідчення від своїх ровесників. Так і була заснована в 1984 році школа Jeunesse Lumiere.

 о. Даніель Анж відомий своєю лекторською діяльністю у Східній Європі та книжками, написаними доступною і зрозумілою мовою.

 

 

Дефо Даніель

Англійський письменник Даніель Дефо народився 1660 року в родині Джеймса Фо. Аристократичну частку «Де» він додав до свого прізвища згодом, коли почали виходити друком його книги. Письменник  прожив бурхливе, повне тривог життя. З ранньої юності його переслідували різні незгоди, та він із дивовижною стійкістю й мужністю змагався з долею. Цей безталанний торговець і мандрівник зумів стати  одним із найперших професійних журналістів Англії, а також видавцем  впливових газет. Щоб із ним не траплялось, наперекір усім зрадливостям долі Даніель Дефо продовжував писати  і друкувати книги, статті й навіть поеми.

За три десятиліття своєї літературної  діяльності Дефо створив понад чотириста творів. Багато з них майже забуті, деякі навіть не збереглися, проте одна праця пережила його на століття.

25 квітня 1719 року вийшла друком  книжка, що навіки уславила ім’я письменника. Книга мала звичну на ті часи довгу назву: «Життя, незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо, моряка із Йорка, який прожив 28 років у цілковитій самотності на безлюдному острові, неподалік гирла річки Оріноко, опинившись там  після корабельної аварії, під час якої загинула  вся команда корабля, крім нього, з додатком розповіді про не менш дивовижний спосіб, яким його врешті-решт визволили пірати. Написано ним самим».

Книга відразу здобула шалену популярність. Через два тижні після її виходу з'явилося друге видання, через місяць – третє, а ще через два місяця – четверте. Такої популярності не знала тоді в Англії жодна книжка.

Категория: Карта імен | Просмотров: 7808 | Добавил: admin | Рейтинг: 3.0/3
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Друзья сайта
МамаТато - усе, що ви маєте знати про дітей
"Весела Абетка" - Для дітей України Малеча - ресурс для сучасних батьків
kazka.in.ua - Українська казка НАШЕ - тексти пісень Детский мир игрушек и товаров для детей
Наша кнопка:
Малятам, мамам й татам!!!

Або:
Малятам, мамам й татам!!!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0