Сделать бесплатный сайт с uCoz
 
Четвер
25.04.2024
07:01
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Малятам
Главная Регистрация Вход
»
Меню сайта

Категории каталога
Оповідання [25]
Казки, байки, легенди [13]
Мультики і відео онлайн [11]
Дитяча література [8]
Музика [3]
Для мамусь і татусів [16]
Моя творчість [32]
Приказки [42]
Колискові [29]
Дитяча майстерня [2]
Вчимося пізнавати світ [7]
Скоромовки [2]
Карта імен [4]
Вірші [80]
Загадки [2]
Пісеньки (тексти,ноти) [3]
Книжкова полиця [27]
Покуття [16]
Корисні ресурси і посилання [20]
Біблія для наймолодших [2]

Наш опрос
Які розділи для вас найцікавіші
Всього відповідей: 2520

Главная » 2009 » Березень » 5 » Молитовник
11:43
Молитовник

Молитва за чоловіка (дружину)

Поглянь, Господи на мою дружину (мого чоловіка). Благослови її (його). Нехай не зустріне її (його) жодне зло, погані обставини, недобрі люди. Помножуй її (його) сили, веди Твоїм Святим Духом. Вчини, щоб сьогоднішній день був для неї (нього) добрим і радісним, щоб в різних подіях вона зустріла (він зустрів) Твою любов і Твій Промисел.
Прошу тебе за нас. Допоможи нам ще більше кохати і ще краще розуміти один одного. Оберігай нас від гріха й допоможи Тобі вірно служити. Прошу також за наших дітей і всіх близьких нашому серцю.
Маріє, Мати наша і Ненько Небесна! Прийми нас і нашу родину під свій покров і випроси у свого Сина для нас на землі життя, гідне християн, і всім нам щасливе перебування на небі. Амінь.

Молитва подружжя, що не має дітей

Вислухай нас, милосердний і всемогутній Боже, щоб за благання наше послана була благодать твоя. Будь милостивим Господи, до молитви нашої, згадай закон Твій про помноження роду людського і будь милостивим покровителем нашим, щоб за Твоєю допомогою зберігалося Тобою ж установлене. Могутньою силою Твоєю Ти з нічого все сотворив і поклав початки всього, що існує і світі, - сотворив і чоловіка на образ свій, і високою тайною освятив союз подружжя на вказівку про тайну єднання Христа з Церквою. Зглянься, Милосердний, на рабів Твоїх цих, союзом подружнім поєднаних, коли вони благають допомоги Твоєї, нехай будуть плодовитими і побачать дітей своїх аж до третього й четвертого роду, і до бажаної старости доживуть, і ввійдуть у Царство Небесне через Господа нашого Ісуса Христа, якому належить всяка честь, слава і поклоніння зі Святим Духом навіки. Амінь.

Молитва вагітної жінки

О Преславна Божа Мати! Змилуйся над рабою твоєю і прийди мені на допомогу в час моїх болів і небезпек, з якими народжують дітей усі бідні Євині дочки. Згадай, о благословенна в женах, з якою радістю і любов’ю ти поспішала в нагірний край відвідати родичку твою Єлизавету, коли вона сподівалася дитини, і як чудесно позначилося твоє благодатне відвідання на матері та немовляткові. З невичерпного благосердя твого даруй і мені, негідній рабі твоїй, дочекатися дитини. Даруй мені таку благодать, щоб дитя, яке виношую тепер під моїм серцем, з’явившись на світ з радістю, подібно до святого немовляти Йоана, поклонялося Божественному Господу Спасителю, що з любови до нас, грішних, впокорився і сам став немовлятком. Невимовна радість, якою переповнювалося твоє непорочне серце при спогляданні твого новонародженого Сина й Господа, нехай утішить скорботу, що належить мені перетерпіти серед болів народження. Життя світу, мій Спаситель, народжений тобою, нехай спасе мене від смерти в годину пологів і нехай прилучить плід лона мого до числа Божих обранців. Вислухай, Пресвята Царице Небесна смиренне благання моє і зглянься над бідною грішницею твоїм ласкавим оком; не присором надії на твоє велике милосердя й осіни мене, помічнице християн, цілителько хворих, твоїм материнським покровом у час моїх мук і болів, щоб сподобилася я відчути на собі, що ти – Мати милосердя, і щоб я завжди прославляла твою милість, яка ніколи не відкидає молитви бідних і визволяє всіх, хто звертається до тебе в час скорботи й хвороби. Амінь.

Молитва матері, яка очікує дитину

Пречиста Діво Маріє, коли Бог благовістив Тобі, тоді Ти присягнула Йому "Ось я Господня слугиня: нехай зі мною станеться по Твоєму слову!" Ти дотрималася обітниці - ніколи і ніде не згрішила.
Маріє, Мати Божа, в цьому стані відчуваю себе такою близькою до Бога.
З мого серця випливають ці слова, бо вірю і люблю Його щиро.
Мій Боже, я приготовлена до свого материнського покликання. Ти, Мати Божа, оберігай мене всюди, аби я завжди була вірною Богові як Його дитя, як дружина, як мати любячої дитини. Амінь.

Молитва при важких пологах

До кого взивати мені, Владичице, до кого прибігати в печалі моїй; до кого понесу сльози й зітхання мої, як не до тебе, Царице небес і землі: хто визволить мене з полону гріхів і беззаконня, як не ти, Мати життя, Заступнице і Пристане роду людського?
Вислухай зітхання мої, потіш мене й помилуй у скорботі моїй, захисти в бідах і напастях, звільни від злоби й скорботи і всіляких недуг, порятуй від ворогів видимих і невидимих, присмири ворожість заздрісників і недоброзичливців, хай буду я захищена від наклепів і злоби людської; а особливо ж від ганебних звичок моєї плоті звільни мене.
Покрий і осіни мене милістю твоєю, нехай віднайду я спокій, радість і від гріхів очищення. Твоєму материнському заступництву себе поручаю; стань мені матір’ю і надією, покровом, поміччю і заступництвом, радістю, потіхою і скорою у всьому помічницею.
О пречудесна Владичице Богородице! Кожен, хто приступає до тебе, без твоєї всесильної помочі не відходить; ради цього і я, недостойна, до тебе прибігаю: порятуй мене від раптової та лютої смерти, скреготу зубовного і вічних мук. Небесне Царство здобути прагну і до тебе зі зворушенням серця взиваю: Радуйся, Мати Божа, посереднице й заступнице наша ревна, на віки віків. Амінь.

Молитва за ласку годування грудьми

(Пресвятій Богородиці й Приснодіві Марії перед іконою її, іменованою Годувальниця)
Прийми, Богородице Діво, слізні молитви рабів Твоїх, що до тебе припадають.
Бачимо Тебе на святій іконі, як Ти на руках і молоком грудей своїх годуєш Сина Твого й Бога нашого, Господа Ісуса Христа.
Ти безболісно Його породила, та зате з болем дивишся на материнські скорботи й немочі синів і дочок людських. Тому-то в гарячих сльозах, припадаючи до твого образу зцілюю чого й зі зворушенням його цілуючи, молимо Тебе Все милостива Владичице: нас грішних, осуджених у муках родити і в печалях годувати дітей наших, милостиво помилуй і співчутливо заступи; дітей же наших, як і тих , що породили їх, від тяжкої недуги й гіркої скорботи визволи.
Даруй нам здоров’я та сили, щоб і годовані щасливо сил набирали, і годуючи їх сповнилися радісною потіхою, бо ж понині за заступництвом твоїм устами немовлят, що від грудей материнських поживу одержують, Господь вершить хвалу свою.
О Мати Сина Божого! Змилосердися над матерями синів людських, над немочами дітей твоїх: зціли хвороби, що нас переслідують, втамуй наші скорботи й печалі і не відкинь сліз і зітхань рабів твоїх. Вислухай нас у день скорботи перед іконою Твоєю припадаючих, і в день радости й вибавлення прийми подячні прославляння сердець наших. Вознеси молитви наші до престолу Сина твого й Бога нашого, хай милостивим буде до гріхів і немочів наших і не обмежить милості своєї для тих, що відають ім’я Його, щоб ми та діти наші прославляли Тебе, милостиву Заступницю і вірну надію роду нашого на віки віків. Амінь.

Молитва за рідних і хресних дітей

Найсолодший Ісусе, Боже серця мого! Ти дарував мені дітей по плоті, Твої ж вони за душею; і мою, і їхні душі відкупив Ти своєю безцінною Кровю; ради Крови Твоєї Божественної молю Тебе, найсолодший мій Спасителю: благодаттю своєю діткнись сердець дітей моїх (імена) і похресників моїх (імена) охорони їх страхом Твоїм Божественним, стримай від злих схильностей та звичок, спрямуй їх на світлий життєвий шлях до істини й добра, скрась життя їхнє всім добрим і спасительним, облаштуй їхню долю, як сам того бажатимеш, і спаси душі їхні, провадячи їхніми долями.
Господи Боже батьків і дідів наших! Дітям моїм (імена) і похресникам моїм (імена) дай серце праведне, щоб дотримувалися заповідей Твоїх, одкровень Твоїх і законів Твоїх, вірно виконуючи їх. Амінь.

Молитва про милість Господню для дітей

Господи Ісусе Христе, хай зійде милість Твоя над дітей моїх (імена), збережи їх під покровом Твоїм, вбережи їх від усякого лукавого помислу, віджени від них ворога, супротивника, розкрий їх вуха й очі серця, даруй радість і смирення серцям їхнім, і нехай буде ім’я Твоє, Господи, благословенне навіки. Амінь.

 З  молитовника «Ти,Господи, надія моя», Львів, «Свічадо» 2006

 

Молитва християнської родини

 

Всесильний і всемилостивий Господи Боже ! Твоїй всемогутній опіці вручаємо наш дім і все, що маємо. Благослови, Боже, всім нам, як Ти благословив пресвятій родині в Назареті.

Найсвятіший Спасителю наш, Ісусе Христе ! Благаємо Тебе задля любови Твоєї, що склонила Тебе стати чоловіком і вмерти на хресті за всіх нас, благослови нашій родині та всьому домові. Заступи нас, Ісусе, від диявольських підступів і від людської злоби. Захисти нас від громів, тучі, вогню, повені та інших нещасть. Дай нам, Господи, щоб ми всі кріпко держалися святої віри, у терпіннях і смутках не втрачали надії на Тебе і з дня на день росли в любові твоїй, у взаємній любові між собою. А коли прийде час смерти, не допусти, Ісусе, щоб хто-небудь із нас зійшов із цього світу без святих таїнств.

Маріє, Мати милосердя! Веди нас материнською рукою на цій долині сліз і поручай нас Синові Твоєму, щоб ми вдостоїлися Його благословення в цьому житті, а в майбутньому – вінця нев'янучої слави.

Святий Йосифе, опікуне нашого Спасителя і Його пречистої Матері, вставляйся за нами, благослови і борони нас. Святий Архангеле Михаїле, заступай за нас перед злобою пекельного змія. Святий Гавриле, дай нам завжди пізнавати Божу волю. Святий Рафаїле, хорони нас від недуг і небезпек життя. Святі ангели хоронителі, перестерігайте нас завжди і не дозвольте, щоб ми зійшли з дороги спасення. Усі святі заступники наші, будьте нам опікунами і моліть Бога за нас. Амінь.

 

Молитва батьків за дітей

 

Отче небесний ! Ти поблагословив мене діточками і поклав на мене обов'язок трудитися над їх вихованням. Знаю Господи, що колись Ти будеш домагатися від мене рахунку з цього важного обов'язку. У тій свідомості вдаюся до Тебе і благаю в покорі:

Просвіти мій розум, щоб я моїх діточок  якнайкраще провадив (провадила) згідно з твоїми заповідями. Викоріни з мого серця надмірне прив'язання до них, яке є  виявом самолюбства, щоб я не був сліпий ( не була сліпа) на їх похибки. Хорони мене, Господи, щоб я не був (була) для них згіршенням. Дай мені так виховати моїх дітей, щоб вони все більше Тебе пізнавали, любили, і ціле своє життя чинили згідно Твоєю святою волею.

Пречиста Діво Маріє, будь моїм дітям Матір'ю і заступницею. Святий обручнику Йосифе, заопікуйся моїми діточками. Амінь

 

З молитовника «Прийдіте поклонімося», Львів, «Свічадо» 2002

 

Категория: Покуття | Просмотров: 1609 | Добавил: admin | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Друзья сайта
МамаТато - усе, що ви маєте знати про дітей
"Весела Абетка" - Для дітей України Малеча - ресурс для сучасних батьків
kazka.in.ua - Українська казка НАШЕ - тексти пісень Детский мир игрушек и товаров для детей
Наша кнопка:
Малятам, мамам й татам!!!

Або:
Малятам, мамам й татам!!!

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0