Меню сайта |
|
|
Категории каталога |
|
|
Наш опрос |
|
|
|
Главная » 2009 » Жовтень » 31 » Лікуємося від простуди: смачно і корисно (рецепти для підвищення імунітету)
23:46 Лікуємося від простуди: смачно і корисно (рецепти для підвищення імунітету) |
З перевіреного кілька рецептів. Можливо, комусь знадобиться. 1) "Боже дерево" на вині (дякую О. Рощіній і її лікарю) Купуєте в аптеці 50 грамову пачку (якщо ця рослина не росте у вас на городі). Заливаєте зілля півлітрою кагора. Настоюєте 3 дні. Потім процідити. Вино
можна вживати, а жмихи заливаєте знову вином. Тепер настоюєте місяць.
Потім ще раз процідити і залити новим вином на місяць (всього 1 пачку
заливають тричі). Вживати: дорослим і дітям від 3х років. (Годуючим можна, а от щодо вагітних у мене інформації немає.) Вживати: ложка винної настоянки на чашку гарячого чаю. Виходить доволі смачно. Доза профілактична: дітям 1 ч.л. на добу, дорослим 1-3 ст.л. на добу. Пити 15 днів. Потім перерва 15 днів. І так 3 рази.
2) болгарський напій складові: солодке виноградне вино (тим, хто має низький і нормальний тиск – кагор; тим, хто високий – біле), 1 пляшка; прянощі:
чорний, духмяний перець горошком, гвоздика, кориця, аніс, кардамон (і
ще ваші улюблені) – за смаком, але хоч по 3-4 горошини; лимон із цедрою 1 шт; якщо є, айва - 1 шт., мед – 1-3 ст. л. Висипаємо у вино прянощі і подрібнений лимон(айву), нагріваємо, але не даємо закипіти. Даємо настоятися до охолодження. Процідити, додати мед, вимішати. Зберігати в холодильнику: якщо банка вимита добре, не скисає біля місяця, тобто вип.*єте ви його швидше. Пити
щодня – від 1 ст.л. до півчашки розводячи навпіл свіжим гарбузовим
соком (тобто "фрешем") або яблучним, якщо гарбузового зовсім немає.
(Думаю, згодиться морквяний фреш також. В крайньому випадку вода з
лимоном.) Доза визанчається віком (дітям менше) і вагою. Для середньої
дорослої людини (як я) десь 1/3 чашки "вина" решта сік. Я додавала ще
трошечки гарячої води, щоб було тепле. Дуже смачно, але: Трохи особистих порад, щодо цього рецепту. Головне
вино вчасно вимкнути, якщо перекипить – втратиться частина корисних
елементів і смак буде не такий ароматний. Не переборщити з медом, бо
знову ж таки буде надто солодко. Якщо з медом таки переборщили, то коли
будете пити – додавайте собі в чашку трохи лимону чи яблучного оцту. Пити мінімум 2 тижні.
3) сосновий чай (буковинськй, американський, скаутський : )) Замість соснової хвої можна використовувати ялицю (але не ялинку!) Гілочка сосни – подрібнити (на літр води). Залити кропом. Настояти дати охолонути до температури смачного чаю : ) Додати мед і лимон. Можна пити охолодженим, можна теплим (але не гарячим, бо мед після 40 С, страчає цілющі властивості). Можна зробити квас. (Див мої рецепти квасу).
Антизастудними є прянощі: кориця, імбир, розмарин, шавлія, ялівець. Їх можна додавати в звичайний чай або вживати окремо. 4) Англійський різдвяний чай (дуже люблю) Чорний
чай (дві ложки), шкоринка помаранчу за самком (мені 1 апелсьнки
вистачає на тиждені і більше), 1 ч.ложка анісового насіння, 2-3
гвоздички, шматочок коричної палички чи на кінчику ложки меленої
кориці. Заливаємо окропом. настоюємо, як звичайну заварку. Заправляти
можна цукром чи медом.
Я дуже люблю взимку імбир, додаю його в
чай і каву, так само розмарин. А шавлія добра і самостійним напоєм –
гірка, запашна. Люблю ялівець, але ніде не бачила в подажу. Взято звідси :http://zorianazhyvka.livejournal.com/97842.html?view=210738#t210738
|
Категория: Для мамусь і татусів |
Просмотров: 2346 |
Добавил: admin
| Рейтинг: 2.0/1 |
|
|
Форма входа |
|
|
Поиск |
|
|
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|